Motoren voor elektrische fietsen

28-04-2022

De motor van een elektrische fiets kan zich op 3 verschillende plekken zitten. Aan het voorwiel, in het midden van het frame en aan het achterwiel. De motor heeft een zeer bepalende factor bij een elektrische fiets. Zo bepaalt het de prijs, het gevoel van de gebruiker en de uitstraling. Wat de specificaties en verschillen zijn per motor worden in deze blog uitgelegd.

Voorwielmotor 

De elektrische fiets met voorwielmotor is meestal de eerste keuze in het instapsegement, doordat deze motoren een stuk goedkoper zijn. Doordat de voorwielmotor gepositioneerd is bij het voorwiel drijft de motor direct het voorwiel aan en wordt de fiets als het ware vooruit getrokken. Wanneer deze motor zonder accu onder de bagagedrager stuurt de fiets een stuk minder stabiel. Het is daarom van belang om een accu onder de bagagedrager te plaatsen, zodat de fiets een stabiele wegligging heeft en je zelf weinig kracht hoeft te zetten. Deze motor wordt vaak aanbevolen voor een elektrische stadsfiets.

Middenmotor 

De middenmotor van een elektrische fiets biedt het meest stabiele rijgedrag en is ook de meest populaire van de drie. Het zwaarte punt is laag, waardoor de middenmotor zorgt voor natuurlijk rijgedrag op de e-bike. Dit resulteert in een natuurlijke acceleratie, wat bij de voor- en achterwielmotor niet zo zal zijn. De middenmotor geeft krachtige ondersteuning en levert ook een hoge kwaliteit. Doordat deze motor van hoge kwaliteit is voorzien, is de kracht van de motor tijdens het fietsen niet te voelen.

Achterwielmotor 

Een elektrische fiets met een achterwielmotor heeft aandrijving op het achterwiel. Deze motor is heerlijk stil en wordt voornamelijk gebruikt voor sportieve elektrische fietsen. Doordat e-bikes met een achterwielmotor een lichter gewicht hebben en over meerdere versnellingsopties beschikken zijn ze ook geschikt voor heuvellandschap. Door de achterwielaandrijving voelt het fietsen heel natuurlijk aan. Het nadeel van een achterwielmotor is dat je geen naafversnelling kunt gebruiken en de reparaties aan het achterwiel vaak lastiger zijn dan de midden- of voormotor.

1.399,00 999,00 (Incl.)
Kleur: Antraciet Metallic
Maat: 54 cm