Snelheid elektrische fiets

28-04-2022

Momenteel is de elektrische fiets niet meer weg te denken uit het straatbeeld in Nederland. Dit komt doordat mensen steeds vaker hun gewone fiets inruilen of verkopen voor een e-bike. Deze e-bikes zijn bekend om hun duurzaamheid, gemak en snelheid. Maar hoe snel zijn ze in vergelijking tot een normale fiets? In deze blog zoomen we in op de snelheid van een elektrische fiets.

Maximale snelheid 

Een elektrische fiets kan een maximale snelheid van 25 kilometer per uur bereiken. Dit komt omdat het motorsysteem van de e-bike is afgestemd op de trapondersteuning, wat wil zeggen dat de fiets bij het behalen van de maximumsnelheid stopt met het bieden van ondersteuning. Daarnaast is het motorvermogen van een elektrische fiets maximaal 250 watt.

Snelheid Speed pedelec 

Naast de normale elektrische fiets is er ook een Speed pedelec fiets. Deze fiets is ook wel bekend als een high speed e-bike. Deze fiets kan snelheden van maximaal 45 kilometer per uur bereiken. Bij het trappen wordt ondersteuning geboden en door de hoge aandrijvingskracht is de e-bike zeer geschikt om lange afstanden af te leggen. Deze e-bike is een perfecte oplossing voor woon-werkverkeer. Het motorvermogen van een Speed pedelec kan oplopen tot een maximum van 4.000 watt.

Voordelen elektrische fiets 

De elektrische fiets kent veel voordelen en is een tijdwinner als het gaat om te verplaatsen tussen kleine ruimtes, fietspaden en steden. Hieronder worden de voordelen stap voor stap doorgenomen. 

  1. Sneller fietsen

Dankzij de elektrische trapondersteuning ben je sneller en gemakkelijk op de gewenste bestemming. Daarnaast voelt het prettiger, doordat je minder snel vermoeid raakt.

  1. Goede dagelijkse beweging

Ondanks de trapondersteuning verbrand je alsnog calorieën en verbrand je dus alsnog meer calorieën dan met het OV of met de auto.

  1. Milieuvriendelijk

Door de scooter of auto in te wisselen voor een elektrische fiets verminder je de CO2 uitstoot en draag je een steentje bij aan het milieu. Naast de luchtvervuiling zorgen de elektrische fietsen ook voor minder lawaai en overlast op straat. 

  1. Gemakkelijk mee te nemen

Met een e-bike ben je snel en mobiel. Dit wil zeggen dat je overal zelf heen kan fietsen zonder al te veel tijd te verliezen door wegwerkzaamheden, kleine ruimtes of ander oponthoud. Daarnaast kan je de elektrische fiets goed ook meenemen in de trein.

Veilig elektrisch fietsen 

Door de extra power die de elektrische fiets met zich meebrengt, is het risico op ongevallen ook hoger. Hierom is het van belang dat er veilig gefietst moet worden. De overheid heeft bepaalde regels opgesteld om veilig elektrisch te fietsen. Om gebruik te mogen maken van een Speed pedelec is het verplicht om een AM-rijbewijs te bezitten. Met dit bewijs ben je bevoegd om te rijden op een scooter, bromfiets, snorfiets of brommobiel. Daarnaast is het ook verplicht om een kentekenplaat te registreren, een fietsverzekering af te sluiten en een helm te dragen.

1.399,00 999,00 (Incl.)
Kleur: Antraciet Metallic
Maat: 54 cm