Soorten krultangen

14-03-2022

Een krultang gebruik je om een mooie bos krullend haar te creëren voor een gelegenheid of feestje. Er zijn verschillende manieren om krullend haar te krijgen maarde snelste manier om het te bereiken is met een krultang.

Hoe krultangen gebruiken 

Haar krullen met een krultang is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Het vereist enige handigheid voordat er daadwerkelijk mooie krullen gemaakt kunnen worden. Het principe luidt “hoe vaker je de krultang gebruikt, hoe sneller en mooier de krullen uiteindelijk worden”. 

Stap 1: Zorg altijd voor droge haren 

Om een krultang te gebruiken is het belangrijk dat het haar altijd droog is, omdat nat haar snel tot beschadiging van het haar kan leiden. Verder zorgt nat haar ook voor slappe en mislukte krullen.

Stap 2: Bescherm je haren voldoende voor de krultang

Om een krultang te gebruiken is het verstandig om beschermende spray in de haren te spuiten om zo het haar tegen de hitte van de krultang te beschermen.

Stap 3: Verdeel je haren en zet ze vast 

Het is handig om je haren op te delen in meerdere kleine delen om zo gemakkelijk de haren te kunnen krullen. Wanneer dit niet gebeurt gaan de haren vaak door elkaar hangen tijdens het krullen. Daarnaast is het van belang dat er een gelijkmatige warmteverdeling is om de krultang zijn werk optimaal te kunnen laten doen.

Stap 4: Laat de krultang niet te lang in het haar zitten 

Het klinkt vanzelfsprekend maar toch is het belangrijk dat de krultang niet langdurig in het haar blijft zitten. Dit kan ervoor zorgen dat het haar beschadigd of kapot gemaakt wordt. Het is daarom beter om het haar opnieuw te krullen in plaats van te lang krullen.

 

Welke krultangen zijn er? 

Er zijn meerdere soorten krultangen die ook nog eens kunnen variëren in verschillende maten. Zo zijn er smalle en brede krultangen, deze krultangen verschillen van elkaar doordat er met een brede krultang lossere krullen gecreëerd kunnen worden en met een smallere krultang meer compactere krullen kunnen ontstaan.

Gewone krultangen 

De gewone krultangen zijn alleen geschikt om je haar mee te krullen. Je rolt het haar om de krultang waardoor de krultang het haar zal verwarmen zodat de krul erin blijft zitten. De krultangen kunnen variëren van grootte en kleine of grove slag krullen. De standaard krultang is de beste en snelste methode om haar te krullen.

Multistylers 

Een multistyler is een geweldige optie voor creatieve mensen. Een multistyler biedt de mogelijkheid om haar op diverse manieren te stijlen. Dit komt doordat de multistyler diverse opzetstukken heeft. Zo kunnen er prachtige krullen worden gemaakt, steil haar of in haar in wafelvorm.

Krulborstels 

Een krulborstel maakt gebruik van warme lucht. Door de automatische of handmatige borstelknop kunnen haarpuntjes worden voorzien van krullen. De krulborstels worden voornamelijk gebruikt om de haren te stijlen na het krullen waardoor er meer volume ontstaat in het haar.

Welke past bij mij? 

Doordat het type haar verschilt per persoon is het lastig te zeggen welke type krultang het beste bij jouw haar past. Wel kan je door het lezen van deze blog meer informatie opdoen over de specialiteiten van de verschillende krultangen. Op basis van deze informatie kan je de krultangen tegen elkaar afwegen om vervolgens een besluit te gaan nemen.