Alles over spiegels

14-04-2022

Soorten spiegels

Spiegels zijn er in alle soorten en maten. Dit bijzondere voorwerp is niet weg te denken uit het dagelijks leven en is een echte must have voor huishoudens. Men ziet een spiegel vaak als een gebruiksvoorwerp, maar de toevoeging van een spiegel biedt veel meer mogelijkheden. Zo kunnen spiegels bijvoorbeeld zorgen voor decoratie in de woonkamer, waardoor de kale wand ineens tot leven komt. In deze blog komen verschillende soorten spiegels aan bod. 

Wandspiegels 

Wandspiegels zijn een decoratief en praktisch hulpmiddel, zo kunnen spiegels voor aan de wand de ruimtes groter en breder laten lijken. Wanneer een wandspiegel tegenover een deur of raam wordt geplaatst, kan deze het licht weerkaatsen en de hele kamer opvrolijken. Door een wandspiegel horizontaal te plaatsen kan een kleine ruimte ook breder gemaakt worden.

Tips om een wandspiegel vast te zetten 

Wandspiegels zijn gemakkelijk te verplaatsen en om ervoor te zorgen dat de spiegel stevig vastzit, zijn er vijf tips om de wandspiegel goed te plaatsen.

  1. Bedenk van tevoren waar je de wandspiegel voor gaat gebruiken. Op basis hiervan bepaalt je de juiste hoogte, zodat je dat duidelijk kan zien wat je wilt zien.
  2. Bevestig zware wandspiegels aan de wand met voldoende schroeven en pluggen, zodat de spiegel niet losraakt en van de wand valt.
  3. Een kleine wandspiegel kan gemakkelijk opgehangen worden door twee haken in de muur te slaan.
  4. Een passpiegel moet iets boven de vloer worden geplaatst, zodat de voeten en schoenen zichtbaar zijn in de spiegel.
  5. Horizontale spiegels zorgen voor een groter ruimtelijk effect indien de bovenrand iets uit de muur steekt. Hiervoor kan je gemakkelijk een dunne draad en bijpassende oogjes gebruiken.

Make up spiegels 

Elke vrouw die regelmatig haar make up doet weet dat het belangrijk is om een spiegel te bezitten. Het laat zien welke plekjes extra aandacht nodig hebben en of de kleuren van je gezicht gelijkmatig zijn en goed bij je passen. Make up spiegels zijn vaak draaibare spiegels die ervoor zorgen dat je jezelf goed kunt zien vanuit elke hoek. De spiegel bestaat uit een vergrotende kant en een gewone kant. De vergrotende kant kan helpen om nauwkeuriger te werk gaan. Tot slot zijn er spiegels die een verlichtingsrand om het glas hebben, waardoor er voldoende licht ontstaat en het gemakkelijk is om het beste resultaat neer te zetten.

Badkamerspiegels 

Badkamerspiegels maken de badkamer of wastafel helemaal af en hebben een belangrijke functie. Een badkamerspiegel wordt dagelijks meerdere keren gebruikt om jezelf op te frissen en de puntjes op de i te zetten. Je moet jezelf goed kunnen zien in de spiegel én hij moet qua design en stijl bij de badkamer passen. Een wandspiegel is een van de eyecatchers in de badkamer en mag dus zeker opvallen! De laatste tijd zijn er steeds meer wandspiegels voorzien van geïntegreerde verlichting wat zorgt voor een prachtige luxe spiegel. Deze vormen van spiegels zijn vaak terug te zien in moderne chic badkamers en retro badkamers. Daarnaast zijn ook ronde spiegels, ovale spiegels, asymmetrische spiegels en spiegels met een gekleurde rand zeer populair onder de mensen.

Hoe maak je een spiegel schoon? 

Een spiegel schoonmaken is vrij makkelijk om te doen en kan al in een paar stappen. Volg het stappenplan hieronder voor een heldere spiegel zonder strepen. Zo kan je direct aan de slag. Een spiegel schoonmaken in vijf stappen:

  1. Maak een sopje door afwasmiddel in een emmer te doen en meng dit met heet water.
  2. Giet het sop in een spuitfles en schud goed.
  3. Spuit de spiegel gelijkmatig in met afwasmiddel en water.
  4. Wrijf de spiegel droog met een microvezeldoek of keukenpapier.
  5. Wrijf de spiegel na met een prop krantenpapier voor een streep loos resultaat.

Spiegel kopen? 

MrMarketplace heeft een ruim assortiment als het om spiegels gaat. De spiegels verschillen in soorten, lengte en mogelijkheden. Wanneer je op zoek bent naar een geschikte spiegel dan ben je bij MrMarketplace aan het juiste adres. MrMarketplace heeft de scherpste prijzen en zorgt altijd voor een snelle levering.