Welke tuinmeubelen zijn er?

14-04-2022

Soorten tuinmeubelen 

De juiste tuinmeubelen om tijdens de warme dagen te genieten van het buitenleven? Dan is het tijd om te kijken welke soorten er zijn. Het is handig om van tevoren na te denken over hoeveel plaatsen de tuinmeubelen moeten bieden en hoeveel ruimte er beschikbaar is voor deze meubelen. 

Hangmat 

Een hangmat is een doek dat tussen twee bevestigingspunten wordt geknoopt. Naast de hangmat met twee bevestigingspunten is er ook een hangmat op een standaard. Deze hoef je niet op te hangen, maar kun je neerzetten en gebruiken. Het is belangrijk om voor het aanschaffen te kijken of het past in de tuin.

Voor een hangmat met twee bevestigingspunten is het voornamelijk belangrijk dat je deze punten ergens aan kunt bevestigen. Het is wel essentieel dat de twee punten veel gewicht kunnen dragen, aangezien er een persoon in gaat liggen.

Bij een hangmat met een standaard is het van belang dat er genoeg ruimte is in de tuin om hem te plaatsen. In tegenstelling tot een hangmat met twee bevestigingspunten staat een hangmat met standaard op de grond en neemt daardoor meer ruimte in beslag. Daarnaast is een deze ook lastiger op te bergen.

Loungeset 

Een van de meest bekende tuinmeubelen is een loungeset. Tegenwoordig zijn veel tuinen hiermee voorzien. Dit creëert een relaxte sfeer in de tuin waardoor je de zomerdag comfortabel in de tuin kan doorbrengen. Een loungeset bestaat meestal uit een hoekbank of meerdere losse loungestoelen en een salontafel. Dit kan uitgebreid worden met een of meerdere bijpassende loungestoelen of een bijzetbank.

Onderhouden van een loungeset 

De meeste materialen van een loungeset zijn gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek. De mate en de manier van onderhouden verschilt wel per set. Dat hangt af van de loungekussens en het materiaal. Loungesets met een waterafstotende coating kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt met een doekje maar zijn niet bestendig tegen een flinke regenbui. Het is daarom handig om de kussens op te bergen in een garage, schuur of opbergbox.

Loungestoel 

Een loungestoel is vergelijkbaar met een feuteuils, wat betekent dat alles draait om comfort en luxe. Loungestoelen onderscheiden zich van andere stoelen doordat hun ontwerp, uitstraling en gebruikte materialen. Doordat deze stoelen zowel als onderdeel van een loungeset als losse stoel verkocht kunnen worden, is het handig om te kijken of de stoel overeenkomt met de kleurencombinatie van de loungeset. Een loungestoel is voorzien van armsteunen op comfortabele hoogte en een brede rugleuning om het lichaam de juiste ontspanning te geven.

Tuinset 

Een tuinset geeft extra comfort in je tuin en verlengt de zitplaats van binnen naar buiten. Het is ideaal voor warme temperaturen, zodat je heerlijk kunt genieten in de tuin. Het is belangrijk dat de tuinset aan jouw eisen voldoet om het zo comfortabel mogelijk te hebben. Om er zeker van te zijn dat het een maximale levensduur heeft en je zo lang mogelijk kan genieten van de tuinset, is het belangrijk dat de tuinmeubelen van weerbestendige materialen zijn gemaakt (poly ratten, massief hout, kunststof of metaal). Deze materialen zijn vaak ook gemakkelijk te onderhouden.

Tuinbank 

Van de vele tuinmeubelen is de tuinbank een ideale plek om even tot rust te komen. Met een tuinbank en tuinkussens creëer je een warm en romantisch karakter in je tuin. Een tuinbank kan naast een boom gezet worden in de tuin voor een unieke look. Tuinbanken zijn in verschillende materialen te krijgen. Zo zijn er tuinbanken van hout, sierlijke tuinbanken of aluminium tuinbanken.

Onderhouden van een tuinbank 

Om een tuinbank netjes en schoon te houden is het belangrijk dat het goed onderhouden wordt. Bij een houten tuinbank is handig om een teakcleaner en projector te gebruiken, zodat het hout in goede conditie blijft en je jarenlang kunt genieten van de tuinbank. Tuinbankjes met kussens kunnen gemakkelijk schoongemaakt worden met een furniture cleaner. Aluminium is zeer onderhoudsarm en heeft ook weinig onderhoud nodig. Het schoonmaken van een aluminium tuinbankje kan met een sopje en een zachte borstel.

Tuinmeubelen kopen? 

MrMarketplace heeft een ruim assortiment als het om tuinmeubelen gaat. De tuinmeubelen verschillen in soorten, sets en mogelijkheden. Wanneer je op zoek bent naar geschikte tuinmeubelen dan ben je bij MrMarketplace aan het juiste adres. MrMarketplace heeft de scherpste prijzen en zorgt altijd voor een snelle levering.

1.695,00 (Incl.)
529,00 499,00 (Incl.)