Soorten tuintafels

05-05-2022

Met een tuintafel kun je tijdens de zomer dagen heerlijk buiten eten, gasten ontvangen of gaan ontspannen. Een tuintafel moet stevig zijn, een lange levensduur hebben en comfortabel zitten. Daarnaast is belangrijk dat je de tuintafels goed onderhoudt, omdat je er zo langer plezier van kan hebben. In deze blog informeren we je over de verschillende soorten tuintafels. 

Ronde tuintafel 

De ronde tuintafel is de perfecte keuze voor een gezellige buitensfeer. Een ronde tafel zorgt voor en open en fijne sfeer, omdat je bij een ronde tafel zicht hebt op elke gast. Voor een groter gezelschap is het aan te raden om een wat grotere ronde tafel aan te schaffen. Soms is het bij speciale gelegenheden handig om een extra tafel te hebben. In dat geval is een ronde tafel perfect, want je kan hem gemakkelijk opbergen als die niet wordt gebruikt. 

Vierkante tuintafel 

Met een vierkante tuintafel kan je een geweldige buitenruimte creëren. Deze tafel past in elke inrichting en brengt een gevoel van intimiteit met zich mee. Als je van symmetrische tuininrichting houdt, is een vierkante tuintafel voor jou weggelegd. Wanneer er een groot gezelschap aan de tafel komt te zitten, is het belangrijk dat er een voetstuk aanwezig is om zo voldoende beenruimte te creëren.

Verstelbare tuintafel 

Als er te weinig ruimte is, is een verstelbare tuintafel de ideale oplossing. Door een verstelbare tuintafel kan je gemakkelijk profiteren van een grotere tafel om een groter gezelschap te voorzien van een plaats, of het huidige gezelschap meer ruimte bieden. De meeste verstelbare tafels zijn gemaakt van hout, waardoor ze vaak duurzaam en tijdsbestendig zijn. Door het mechanisme kun je het tafelblad in tweeën klappen om meer ruimte te besparen.

Picknicktafel 

Picknicktafels bestaan uit een rond of rechthoekig tafelblad met 2 vaste banken. Deze tafels zijn perfect voor in de tuin en zijn ook zeer praktisch. De tafels zijn gemaakt van massief hout, acacia of grenenhout, waardoor ze rotbestendig en zeer stevig zijn. Het is handig om van tevoren een picknicktafel uit te zoeken die voorzien is van een parasol mogelijkheid. Zo kan je gemakkelijk een parasol plaatsen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de weeromstandigheden.

Tuintafels onderhouden 

Een tuintafel is over het algemeen makkelijk te onderhouden, maar een houten tuintafel heeft wel wat extra aandacht nodig. Hout is makkelijk te bewerken en dat zorgt voor een prachtige natuurlijke uitstraling. Het nadeel is dat elke houtsoort onderhoud nodig. Ondanks de verschillende houtsoorten worden wel dezelfde technieken toegepast. 

Welk middel gebruiken om houten tuintafel schoon te maken? 

Een houten tuintafel is gemakkelijk schoon te maken met groene zeep. Dit middel is zeer effectief om het meeste vuil uit het hout te krijgen. Maak een sopje aan met groene zeep en lauw water en gebruik een zachte borstel om het vuil van de tafel te verwijderen. Het is belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van een zachte borstel, omdat een te harde borstel kwaliteitsproblemen oplevert op het hout.

Tuintafel kopen? 

MrMarketplace heeft een ruim assortiment als het om tuintafels gaat. De tafels verschillen in vormen, specificaties en kwaliteiten. Wanneer je op zoek bent naar een geschikte tuintafel, dan ben je bij MrMarketplace aan het juiste adres. MrMarketplace heeft de scherpste prijzen en zorgt altijd voor een snelle levering.

879,00 (Incl.)