Wat zijn de voordelen van een aircooler?

16-05-2022

Ben je tijdens de warme zomerdagen toe aan wat verkoeling, maar wil je geen airconditioning aanschaffen? Dan is een aircooler een hele goede optie. Een aircooler ook wel luchtkoeler genoemd, zorgt voor een koele ruimte dat heerlijk verfrissend is. In deze blog komen de belangrijkste voordelen van een aircooler ter sprake.

Geen afvoerslang 

Een van de grootste voordelen van een aircooler is dat deze geen gebruik maakt van een afvoerslang. Dit betekent dat de aircooler verplaatsbaar is en je deze in principe overal kunt plaatsen waar je zelf wil, zonder rekening te houden met een afvoerslang die uit het raam moet. Doordat de aircooler geen afvoerslang heeft kan deze ook in slecht geïsoleerde ruimtes gebruikt worden om zo optimaal te genieten van een koele luchtstroom.

Mobiel en handzaam 

De aircooler is licht van gewicht, waardoor je hem eenvoudig van de ene kamer naar de andere kan verplaatsen. Dit zorgt ervoor dat je deze overdag in de woonkamer kan plaatsen en tijdens de avonduren op de slaapkamer, zodat je de hele dag bent voorzien van een koele luchtstroom.

Goedkoper dan airconditioning 

Een aircooler is goedkoper dan een airconditioning. Wil je graag genieten van frisse lucht in je woon- of slaapkamer, maar heb je een beperkt budget of ga je liever voor een goedkopere oplossing? Dan is een aircooler ideaal. Bij een goedkopere airconditioning is de kans aanwezig dat deze vaak niet optimaal werkt en brengt vaak ook een slecht energielabel met zich mee. Deze problemen zal je niet snel merken bij een aircooler.

Minder stof en meer frisse lucht 

Enkele luchtkoelers bevatten een ionisator. Ook deze zuivert de lucht, waardoor schimmels, stof en pollen bestreden worden. De ionisator zorgt voor frisse lucht die je naar wens kunt afstemmen, hierdoor voorkom je stof op bepaalde plekken.

Energiezuinig en stil 

Omdat een luchtkoeler lucht koelt door koud water te verdampen, heeft de aircooler een laag energieverbruik. Ongeveer maar een tiende deel van de gewone airconditioning, waardoor het zeer kostenbesparend is. Daarnaast maakt de luchtkoeler ook minder lawaai dan een mobiele airco.