Hanglamp

Geen producten in deze categorie

Interrese in een Hanglamp? Die vindt je uiteraard bij MrMarketplace! Een hanglamp ziet er mooi uit in een huis maar het is natuurlijk ook een ding wat je echt nodig hebt, gelukkig hebben we bij MrMarketplace een groot assortiment. Licht speelt een hele belangrijke rol in en rondom het huis. Kijk daarom goed wat je nodig hebt. Bij MrMarketplace vindt u een compleet assortiment hanglampen van de beste kwaliteit!

Hoe moet je een hanglamp ophangen?

Stroom uitschakelen

Voordat je begint met het ophangen van de lamp moet de stroom uitgeschakeld zijn. Met een spanningszoeker kunt u controleren of er geen stroom meer staat op de draden die uit het plafond komen. Heb je dit gedaan? Verwijder dan het kroonsteentje en de deksel van de centraaldoos in het plafond.

Stroomdraden aansluiten

De ophangbeugel moet worden bevestigd aan het plafond daar komt straks de lamp aan te hangen. Sluit de draden uit het plafond aan op de lamp. Dit kun je doen door gebruik te maken van een kroonsteentje of door ze aan te sluiten op een meegeleverde aansluit-set. Daarna moet de lamp bevestigd worden aan de ophangbeugel. Plaats de lichtbron in de lamp en schroef de kap weer vast.

Dimmer monteren

Wanneer de lamp dimbaar is plaats dan een dimmer. Dan kun je de lichtsterkte van de lamp traploos instellen. Bekijk de aanwijzing op de verpakking hoe je de draden moet aansluiten. Schakel als alles klaar is de stroom weer in.

Hoe kun je een hanglamp inkorten?

Meten is weten!

Om te beginnen meet je eerste de huidige lengte van de kabel. Daarna bepaal je wat de goede lengte is die je wilt hebben. Teken vervolgens met een stift/pen een streep waar de kabel afgeknipt kan worden.

Stekker demonteren

Meestal kun je een stekker niet demonteren van het snoer, maar bij sommige lampen zit de stekker met schroeven aan het snoer vast. Als dit het geval is dan is het inkorten van de snoer alleen nog maar makkelijker geworden, want dan kun je gewoon de schroeven losdraaien en de stekker na het inkorten van het snoer weer opnieuw monteren. Als de stekker niet te demonteren is, moet je deze afknippen. Laat altijd ruim voldoende draad over voor de stekker. 

Snoer inkorten

Knip nu het stuk snoer af op het eerder gemarkeerde punt.

Strip het uiteinde van het snoer

Nu moet het snoer gestript worden. Maak hiervoor gebruik van een striptang en ontbloot de laatste 0.5 centimeter van het snoer. Dit moet vervolgens ook aan de kant van de afgeknipte stekker vervolgens verbind je de twee delen met elkaar dit kan met bijvoorbeeld een kroonsteentje. Gebruik isolatietape als extra bescherming. 

Hanglamp kopen bij MrMarketplace?

Heb je een keuze kunnen maken uit één van onze lampen? Bestel deze dan veilig en voordelig bij MrMarketplace! Plaats vandaag nog de bestelling, dan wordt deze direct verwerkt. Vragen over onze Verlichting? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!