Afmeting
Afmetingen ong.
Breedte
Eigenschappen
Energieverbruik
Geluidsintensiteit
Geschat gewicht
Geschatte diameter
Hoeveelheid
Kleur
Materiaal
Soort
Spanning
Technologie
Verbinding
Verbindingen
Vermogen

Pc fan

Pc fans zijn tegenwoordig steeds meer te vinden in iemand zijn pc. In een pc bevind zich een computerchip. Zo’n computerchip bestaat uit veel kleine elektronische schakelaars. Deze schakelaars werken wanneer een informatiebits verwerkt worden. Elke keer dat er zo’n schakeling plaatsvind word er elektrische energie doorgelaten. Bij het doorlaten van deze elektrische energie zal er elke keer een beetje warmte ontstaan. Moderne pc’s bevatten een grote hoeveelheid van deze elektronische schakelaars. Deze kunnen miljoenen of soms miljarden keren per seconde schakelen. Hierdoor kan die warmte behoorlijk oplopen. Door deze extreme hitte kan de temperatuur van de processor ook oplopen. De chip die zich in de processor bevind mag niet boven een bepaalde temperatuur komen, wanneer dit wel het geval is kan het zorgen voor schade. Daarom is het maar al te belangrijk om de warmte van al deze schakelaars snel af te voeren.

Verschillende soorten pc fans

Bij een eenvoudige uitvoering computer koeler bevind zich op de CPU een aluminium blok met vinnen. Tussen het koelblok en de processorbehuizing word tijdens de montage koelpasta aangebracht op de nodige plekken om de warmtegeleiding zo goed mogelijk te laten verlopen. Om de warmteoverdracht naar de lucht zo snel mogelijk te laten verlopen, is er een ventilator die ervoor zorgt dat er koude lucht langs de vinnen word geblazen. De warme lucht afkomstig uit het koelblok komt terecht in de computerbehuizing. Het is essentieel dat deze warme lucht uit de kast gaat en word vervangen door verse koude lucht. Bij wat kleinere pc’s is de fan in de voeding voldoende. Bij wat zwaardere en duurdere pc’s moet er een extra pc fan in de kast geplaatst worden.

Welke case fan moet ik kiezen?

Voor een normale pc is vaak een lucht CPU koeler en een computer koeler die warme lucht wegtrekt voldoende voldoende. Deze computer koeler word vaak aan de achterkant van de behuizing geplaats, dit is zodat de gebruiker van de pc weinig tot geen last van het ventilatorgeluid heeft. Vaak is het zo dat een grotere computer koeler bij hetzelfde luchtsysteem minder geluid maakt. Om die reden is het verstandig om altijd een zo groot mogelijke fan in de behuizing te stoppen. De snelheid van een fan kunt u zelf instellen. Kies een fan die past bij uw pc.

Pc fan kopen?

Bent u opzoek naar een nieuwe pc fan voor bij uw pc? Op MrMarketplace.com is er grote keuze uit verschillende hoog kwaliteit pc fans. Met ons grote assortiment en verschillende prijsklassen zal er voor u gegarandeerd wat tussen zitten. Zoek niet verder en bestel nu uw nieuwe pc fan op MrMarketplace.com!