Ram geheugen

Geen producten in deze categorie

RAM-geheugen bestellen? Dat doet u bij MrMarketplace! De prestaties en snelheid van uw computer of laptop hangt af van het RAM-geheugen. RAM-geheugen wordt ook wel eens intern geheugen of werkgeheugen genoemd. De bestanden en software die u gebruikt worden tijdelijk door uw computer in het interne geheugen geladen. Zo kan de computer meerdere opdrachten tegelijk soepel uitvoeren. Als uw pc of laptop te weinig Ram-geheugen heeft, dan reageert hij heel traag. Gelukkig voor u heeft MrMarketplace een prachtig assortiment RAM-geheugen!

Hoeveelheid RAM-geheugen

Het aantal RAM-geheugen dat iemand nodig heeft is voor iedereen verschillend. Als u uw computer gebruikt om lekker op het internet te surfen en e-mails te lezen, is 8 GB genoeg. Wanneer u de computer gaat gebruiken voor multitasking of zware software gaat gebruiken, is het heel verstandig om 16 GB of meer te nemen. Grafische vormgevers en gamers kunnen ook het beste voor 16 GB kiezen.

RAM-geheugen opwaarderen?

Het opwaarderen van het werkgeheugen kan een enorme verbetering zijn voor uw computer of laptop. Even eenvoudig meer werkgeheugen installeren kan helaas niet. Er zijn twee dingen waar u op moet letten. Eerst moet u weten dat het interne geheugen van een laptop (SODIMM) en computer (DIMM) verschillend zijn. Ze hebben een ander formaat. Als tweede moet u weten dat er verschillende ‘’generaties’’ RAM-geheugen zijn. Een moederbord kan helaas maar één type werkgeheugen ondersteunen. Daarom is het handig als u van tevoren uitzoekt wat u nodig heeft.