Ruilen & Retourneren

Je vind onze retourvoorwaarden hieronder. Je kan rustig over je aankopen nadenken. Als je artikel geen goede match is, mag je het binnen de retourtermijn gratis naar ons terugsturen. In Mijn Account vind je een overzicht van welke artikelen je nog kunt retourneren. 

Retourvoorwaarden

 1. Zowel bij artikelen van MrMarketplace.com als bij artikelen van verkopers via ons, is er altijd een retourtermijn van minstens 30 dagen. De retourtermijn gaat in op de dag dat jij het artikel ontvangt.

  Meerdere artikelen in 1 bestelling? Dan heb je geluk: het is bij wet vastgelegd dat de termijn pas ingaat als je alles hebt ontvangen. Deze wet geldt per verkopende partij. Dus als je 2 artikelen van MrMarketplace.com bestelt met 1 artikel van een externe verkoper, start de zichttermijn mogelijk op een andere dag. Ingewikkeld? Het belangrijkste is dat jij altijd de maximale zichttermijn krijgt.

 2. Het artikel zit in de originele verpakking (voor zover mogelijk).

 3. Kleding en schoenen zijn niet gedragen en het labeltje zit er nog aan (voor zover mogelijk).

 4. Artikelen die je niet kunt retourneren:
  • Cadeaubonnen en -kaarten
  • Software abonnementen/producten
  • Producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling is verbroken
  • Audio-, video-opnamen en computerprogrammatuur waarvan de verzegeling is verbroken
  • Digitale artikelen; ebooks en games
  • Videogames kunnen alleen geretourneerd worden als de originele verzegeling niet verbroken is.
  • Echte bloemen, planten en kerstbomen
  • Andere levensmiddelen

Hoe retourneer ik mijn artikelen? 

Elke retourzending begint in je account. Log in, klik op de betreffende bestelling en selecteer de artikelen die u wenst te retourneren. Heeft u geen account? Dan kunt u een mail sturen naar info@mrmarketplace.com, onder vermelding van uw ordernummer, en met het verzoek om retourinstructies te ontvangen. Ons klantenservice team komt dan zo snel mogelijk bij u terug.

Moet ik betalen bij retourneren? 

In sommige gevallen niet. Voor artikelen die vanuit ons magazijn worden verstuurd, zult u van ons een label ontvangen. Sommige externe verkopers hanteren hun eigen retourvoorwaarden. 

Hoe weet ik of jullie mijn retourzending ontvangen hebben? 

Op het moment dat onze retourenafdeling uw retourzending heeft ontvangen, zult u daarvan op de hoogte worden gebracht. Als uw retour bij een externe verkoper is ontvangen, zullen zij dit aan ons laten weten en wij weer aan u. 

Hoe snel krijg ik mijn geld terug? 

Zodra je retourzending is ontvangen en verwerkt door onze retourafdeling, stort onze financiële afdeling het benodigde bedrag terug op je bankrekening of annuleert je factuur (alleen als je voor Klarna hebt gekozen).

Onze terugbetalingen gebeuren via MultiSafepay. Dit is een externe organisatie die de veiligheid van zowel de koper als de verkoper garandeert, dus het duurt meestal tussen de 5 - 10 werkdagen voordat uw geld weer op uw bankrekening staat. (PayPal transacties worden onmiddellijk terugbetaald en ontvangen).

Garantie?

Het is belangrijk om gelijk na ontvangst van de zending uw bestelling te controleren op gebreken. Mocht het product in een uniek geval toch gebreken vertonen, dan valt dit onder de garantieregeling. Wij zullen dan namens u contact opnemen met de betreffende verkoper en ervoor zorgen dat u een nieuw product krijgt. (De garantieduur verschilt per verkoper, maar bij MisterMarketplace staat de klant altijd voorop, dus zullen wij u altijd zo goed mogelijk proberen te helpen).

Mocht u toch nog vragen hebben, aarzel dan vooral niet om een email te sturen naar: info@mrmarketplace.com, zodat we u snel mogelijk van dienst kunnen zijn. Ons team staat altijd voor u klaar.