Eigenschappen
Functies
Kleur
Spanning
Vermogen

Rijstkoker

Rijstkoker kopen? Het koken van rijst is niet zo makkelijk als het lijkt. Er is een grote kans aanwezig dat de rijst te klef is of juist aangekoekt. Ongelukjes bij het afgieten van een overkokende pan niet te vergeten. Gelukkig is hier een oplossing voor. De rijstkoker. In Azië werken ze hier dagelijks mee. Bij MrMarketplace vindt u een compleet assortiment rijstkokers van de beste kwaliteit!

Handig voor een groot gezin

Een rijstkoker is heel handig voor grote gezinnen of een huis met veel inwonende. Een rijstkoker kan gemiddeld 1 kilo rijst koken voor ongeveer 10 mensen. Als u tijd wilt besparen, kunt u ook voor meerdere keren rijst koken en het invriezen. Zo heeft u bijvoorbeeld super snel heerlijke nasi. Misschien gaat u wel sushi maken! Rijst voor sushi kunt u perfect koken met de rijstkoker.

Hoe werkt een rijstkoker?

In een rijstkoker zit een speciale anti-aanbak laag. Hierdoor kan de rijst niet aankoeken. Over het algemeen wordt er een rijstschep en maatbeker meegeleverd. Zo kunt u ervoor zorgen dat u de perfecte verhouding van rijst en water krijgt. Dit is meestal 1 op 1,5. Als alles in de rijststomer zit, drukt u op de kookknop. Als het kookproces klaar is, schakelt de rijstkoker over op een warmhoud stand. Zo houdt u de rijst warm zodat familieleden die bijvoorbeeld iets later zijn ook nog warm eten hebben! Wilt u meerdere gerechten tegelijkertijd bereiden? Kijk dan eens bij onze stoomcokers.