Verschillende barbecues

14-04-2022

Soorten barbecues

Doordat er verschillende soorten barbecues zijn, is het handig om deze even op te delen per categorie. Voor het roosteren is het aannemelijk dat de warmte en het vuur voldoende zijn, dit kan gemakkelijk worden gedaan met houtskolen. Houtskolen zijn niet bij alle barbecues relevant aangezien er ook elektrische barbecues, gas barbecues en pelletbarbecues zijn. Deze laatste kan worden gestookt op houtpellets.

Wat is een barbecue? 

Een barbecue (vaak afgekort als BBQ) is een gebruiksvoorwerp waar vlees en andere voedingswaren mee kan worden bereid. Dit kan gedaan worden door verschillende technieken, zo kan het geroosterd of gegrilld worden. Barbecueën wordt vaak gezien als een evenement of sociaal gebeuren met vrienden, familie, buren of andere gasten. De combinatie van gezamenlijk buiten eten, zomerse temperaturen en vrijheid zorgt voor een fijne ambiance.

Houtskool barbecues 

Een houtskool barbecue is al snel klaar voor gebruik (30 minuten). Wanneer de barbecue goed is voorverwarmd met de deksel erop wordt het rooster voorbereid. De temperatuur is te bepalen door de hoeveelheden houtskool, deze hoeveelheden houtskool kunnen gemakkelijk aangemaakt worden door middel van aanmaakblokjes. Deze aanmaakblokjes worden onderverdeeld in witte of bruine blokjes. Bij houtskool barbecues wordt het afgeraden om gebruik te maken van brandgel of spiritus omdat dit brandwonden op kan leveren.

De houtskool barbecue is de meest geliefde barbecue onder de meeste mensen doordat het aanmaakproces, de typische geuren van het smaak en vlees en de gezelligheid van vrienden met zich meebrengt. Ondanks het nadeel dat het wat tijd kost om de kooltjes op te warmen is de houtskool barbecue de vaak de favoriet.

Elektrische barbecues 

Wanneer je snel van start wil gaan is het handig om te kiezen voor een elektrische barbecue. Elektrische barbecues zijn binnen enkele minuten al opgewarmd. Het verbruikt aardig wat stroom, maar brengt geen verkoolde stukken met zich mee. Daarnaast kan door de aanhoudende warmtetoevoer het eten snel klaar gemaakt worden. Ondanks de aanhoudende warmtetoevoer koelt de bbq snel af. Doordat de temperatuur eenvoudig geregeld kan worden zal het vlees niet snel aanbranden.

Gas barbecues 

Bij een gasbarbecue is het niet nodig om de bbq op temperatuur te laten komen. Een gasbarbecue is gemakkelijk te gebruiken doordat de branders zorgen voor voldoende warmte. Gas barbecues branden op brutaan, propaan of vloeibaar gas. Het nadeel hiervan is dat de gasflessen gevuld moeten worden voor iedere keer dat er gebarbecued wordt. Gas in de gasfles staat onder enige druk waardoor (wanneer de druk wegvalt) vloeistof verdampt kan worden. Houtskool bbq liefhebbers weten vaak niet dat de geur en smaak vervangen kan worden door een rookbox die voorzien is van houtsnippers met geur of door specerijen.

Extra veiligheidstips 

  • Zorg dat kinderen voldoende afstand bewaren van een hete barbecue.
  • Zet een emmer water of zand in de buurt van de barbecue voor noodgevallen.
  • Wanneer er nog stukjes houtskool branden, verplaats de bbq niet.
  • Let erop dat het vuur gedoofd is als je klaar bent met barbecueën.

Barbecue kopen? 

Ben je van plan om een nieuwe barbecue te kopen? Wanneer je op zoek bent naar een geschikte barbecue, dan ben je bij MrMarketplace aan het juiste adres! MrMarketplace biedt diverse barbecues (houtskool, gas en elektrisch) en accessoires aan. Deze zullen aan al je eisen voldoen! MrMarketplace heeft de scherpste prijzen en zorgt altijd voor een snelle levering.