Welke stofzuigers zijn er?

13-04-2022

Soorten stofzuigers

Voor een stof- en vuilvrij huis is het belangrijk om een goede stofzuiger te gebruiken. Mr Marketplace heeft diverse merken van stofzuigers die verschillen per variant. Zo zijn er stofzuigers met én zonder stofzak, kruimeldieven, steelstofzuigers, handstofzuigers, robotstofzuigers of draadloze stofzuigers. Maar welke eigenschappen hebben deze stofzuigers en wat onderscheidt ze van elkaar? In deze blog leer je er meer over.

 

Stofzuiger met zak & stofzuiger zonder zak 

De stofzuigers met zak zijn in de meeste huishoudens de populairste stofzuigers. Dit komt doordat de stofzuiger met zak over het algemeen een grotere opvangcapaciteit heeft dan een stofzuiger zonder zak. Het nadeel van een stofzuiger met zak is dat de stofzuigerzakken vervangen moeten worden en dat het kopen van nieuwe stofzuigerzakken extra geld kost. Bij een stofzuiger zonder zak speelt dit probleem niet. Het grootste voordeel van een stofzuiger zonder zak is dat het energiezuiniger is dan een stofzuiger met zak. Daarentegen is het geluidsniveau van een stofzuiger zonder zak wel vele malen hoger. Dit komt doordat het geluid niet gedempt wordt door de zak.

 

Wat is een kruimeldief? 

Een kruimeldief is een handstofzuiger zonder snoer die gemakkelijk te gebruiken is bij kleine ongelukjes of bij een kleine schoonmaakronde. Het is handig te gebruiken op plekken waar geen stroom is, zoals in de auto.

Wat zijn de voor- en nadelen van een kruimeldief? 

Voordelen:

  • Snoerloos
  • Handig in kleine ruimtes
  • Gemakkelijk voor snel gebruik
  • Snel op te ruimen
  • Licht apparaat

Nadelen:

  • Lawaaiig
  • Minder geschikt voor grote oppervlaktes
  • Niet geschikt voor grote stukken vuil
  • Lange oplaadtijd
  • Kleine opvangbak, dus herhaaldelijk legen

 

Steelstofzuiger 

Steelstofzuigers (ook wel accu stofzuiger genoemd) zijn enorm in trek. De nieuwe modellen zijn voorzien van een accu met een hoog vermogen, lange werktijd en een constante zuigkracht. Steelstofzuigers zijn onder te verdelen in met of zonder draad. Doordat zij voorzien zijn van een stofreservoir nemen ze weinig ruimte in. Naast de gewone steelstofzuiger kan er ook worden gekozen voor een 2-in-1 model. Dat model is een kruimeldief met steel waarmee zowel kleine als grote oppervlakken mee kunnen worden schoongemaakt.

 

Robotstofzuigers 

De robotstofzuiger is een automatische stofzuiger die gemakkelijk grotere oppervlaktes kan schoonmaken in willekeurige patronen. Door de huidige vormen en hoogtes van de robotstofzuigers kunnen deze stofzuigers niet makkelijk onder meubels of in hoeken komen. Het gevolg hiervan is dat je wellicht deze plekken zelf moet reinigen. Een automatische (robot) stofzuiger is een handig hulpje voor in de huishouding én voor een snelle stofzuigbeurt. Dit komt omdat robotstofzuigers obstakels kunnen ontwijken, op afstand bestuurd kunnen worden en (meestal) zelf de weg kunnen vinden naar het oplaadstation waar zij zichzelf kunnen opladen.

 

Stofzuiger kopen? 

Stofzuigers behoren tot de meest gebruikte apparaten in het huishouden. Wanneer je op zoek bent naar een geschikte stofzuiger, dan ben je bij MrMarketplace aan het juiste adres! MrMarketplace kun je altijd vertrouwen op hoge kwaliteit en op bijzonder scherpe prijzen. Daarnaast zorgen wij ook altijd voor een snelle levering.