Soorten tandenborstels

07-03-2022

Vandaag de dag zijn er vele soorten tandenborstels. Door het ruime aanbod weet je vaak niet welke tandenborstel je nodig hebt. Om je te helpen duiken wij dieper op het onderwerp in en tonen wij alle soorten tandenborstels met de bijbehorende informatie over de eigenschappen en de voordelen.

Handtandenborstels

De handtandenborstels worden vanaf de dag dat het op de markt gebracht werd in 1938 tot heden nog steeds dagelijks gebruikt. Handtandenborstels zijn voorzien van een kleine kop wat ervoor zorgt dat de moeilijke plekken goed bereikbaar zijn. Bij de handtandenborstels zit er vaak ook verschil in de haren van de borstels. Zo heb je soft, medium en hard. Tandartsen geven voornamelijk de voorkeur om met een soft tandenborstel te poetsen. Dit zorgt ervoor dat de haren zich goed om de tand kunnen winden, waardoor het gebit goed kan worden schoongemaakt.

Elektrische tandenborstels 

De elektrische tandenborstels zijn in de laatste jaren razend populair geworden. Tegenwoordig poetsen veel mensen hun tanden elektrisch. Dit komt, doordat tandartsen vaak elektrisch poetsen aanraden. Uit onderzoek is gebleken dat het elektrisch poetsen het gebit een stuk schoner maakt. Er zijn elektrische tandenborstels die voorzien zijn van een timer wat aangeeft, wanneer de poetstijd erop zit.

Opzetstukjes (borsteltjes) voor tandenborstels 

Om elektrische tandenborstels te kunnen gebruiken is het van belang dat de tandenborstel is voorzien van een opzetstukje. Een opzetstukje is een mini tandenborstel die gekoppeld wordt aan de tandenborstel om de tanden te poetsen. Deze opzetstukjes kunnen wel verschillen per tandenborstel. Dit komt door de techniek die het borsteltje laat bewegen. De meest gebruikte technieken zijn het (Oscillerend-roterend) en het (Sonisch).

Oscillerend-roterend 

Deze methode is gebaseerd op het ontwerp van het polijstcup dat door tandartsen en mondhygiënisten worden gebruikt bij een gebitsreiniging. Deze opzetstukjes zijn het meest effectief en zijn te herkennen aan een kleine ronde borstelkop waar een roterende en pulserende techniek is toegevoegd. Deze techniek zorgt ervoor dat de borstelkop in een hoge snelheid naar de tanden toe trekt.

Sonisch 

De sonische tandenborstel is te herkennen aan de borstelkop van een handtandenborstel waardoor de poetstechniek daarom sterk lijkt op die van een gewone tandenborstel. Voor advies van soorten opzetstukjes raden we aan om naar je tandarts te luisteren. De opzetstukjes kunnen zich specialiseren op gebied van tandvlees of ­­­­­wittere tanden.

Tandenborstel kopen? 

Tandenborstel kopen? Bij Mr Marketplace hebben wij een ruim assortiment aan tandenborstels. Heeft u een keuze kunnen maken? Bestel deze dan veilig en voordelig bij Mr Marketplace. Neem vooral vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag verder op weg!